Skip to content

Atenţie la ce cumpăraţi!

black list foto

Atenţie la ce echipamente cumpăraţi de pe piaţa foto second hand!

În weekend-ul ce tocmai a trecut, 6 (şase!) firme de inchirieri echipamente foto au raportat că au fost fraudate de aceeaşi persoană care a închiriat aparate foto şi obiective şi nu le-a mai returnat, fiind acum de negăsit.

Paguba este consistentă şi include 3 bucăţi Canon 5D MK II, 2 bucăţi Canon 5D MKIII, 3 obiective Canon 24-70 f2.8L, un obiectiv Canon 24-70 f2.8L II, şi un obiectiv Canon 50 mm f2.5 macro. Nu se ştie încă paguba totală produsă de respectiva persoană, având în vedere că pot exista firme sau persoane care încă nu au făcut public incidentul.

Din informaţiile deţinute de firmele păgubite, persoana a dispărut de acasă şi încearcă să vândă echipamentele.

Toate echipamentele au fost declarate la autorităţi ca fiind furate, aşa că dacă sunt găsite în posesia cuiva pot fi confiscate şi banii plătiţi de cumpărătorii de bună credinţă pierduţi! Pentru a evita pe cât posibil astfel de situaţii, verificaţi pe Black List Foto seriile dacă vreţi să cumpăraţi în perioada următoare genul de echipament descris mai sus, dar şi orice alt echipament foto profesional de pe piaţa second hand.

black list foto

Una din firmele de închiriere a anunţat aici furtul.

Cât despre cumpărarea de echipamente foto despre care aveţi informaţii sau bănuiala că ar fi furate, încercaţi să evitaţi să aveţi de-a face cu aşa ceva indiferent cât de atractiv este preţul, pentru că astfel nu faceţi decât să încurajaţi hoţii, iar mâine aţi putea fi următoarea victimă.

Distribuiţi mai departe!

Leave a Reply

Your email address will not be published.