Skip to content

Cea mai populară cameră în microstock

camere foto in microstock

Canon 5D Mark II este cea mai utilizată cameră foto în producţia de fotografii de microstock.

Agenţia Dreamstime a lansat de curând o nouă facilitate pe site-ul băncii de imagini, prin care utilizatorii pot vedea imaginile realizate cu anumite camere foto.

Camerele sunt grupate după compania producătoare, iar modelele sunt afişate după numărul de imagini realizate cu astfel de echipamente, în ordine descrescătoare.

Astfel, din peste 17 milioane de imagini de pe Dreamstime în acest moment, mai mult de 1 milion sunt realizate cu aparatul cel mai popular, Canon 5D Mark II.

Pe locul doi, previzibil, se află Canon 5D, prima generaţie, cu 580.000 imagini. Deşi Canon 5D s-a bucurat de o imensă popularitate în perioada în care a fost în fabricaţie (lansarea a fost la sfarsitul lui 2005), fotografia de microstock era încă în faza de pionierat în acei ani.

Pe locul trei se situează în acest moment Nikon D700, cu peste 400.000 imagini, deşi aparatul full-frame de la Nikon a fost lansat cu jumătate de an înaintea concurentului Canon 5D Mark II.

Pe locul patru avem Canon 40D cu 375.000 imagini, urmat strâns de locul cinci, Nikon D300, cu 358.000 imagini.

Banca de imagini Dreamstime este dinamică, şi ierarhia se poate schimba în orice moment, pentru că în fiecare lună se adaugă în jur de 500.000 imagini noi, iar imaginile vechi, dacă nu au avut succes, se şterg de pe site sau se oferă gratuit.

Se poate observa însă cum Canon domină fotografia de stock, procentele fiind de altfel asemănătoare cu cota de piaţă a celor doi producători de top.

Leave a Reply

Your email address will not be published.