Skip to content

African air

african air

Fotograful George Steinmetz a petrecut mai bine de zece ani fotografiind Africa.

Cea mai mare parte a imaginilor le-a făcut din aer, zburând cu o parapantă motorizată deasupra continentului şi reuşind să surprindă atât frumuseţea peisajului african, cât şi a oamenilor.

Dând dovadă de o măiestrie ieşită din comun, fotograful a reuşit să fotografieze în acelaşi timp în care pilota parapanta, de la cea mai joasă până la cea mai înaltă altitudine, ceea ce face cu atât mai special demersul său.

Imaginile sale de pe continentul african se pot fi admirate în albumul foto tipărit “African Air” sau sub formă de DVD, printuri individuale sau chiar în cadrul unei aplicaţii mobile.

Iată o prezentare a proiectului African Air pe Mediastorm:

Flying in a motorized paraglider over one of the most diverse continents in the world, George Steinmetz captures in his photographs the stunning beauty, potential and hope of Africa’s landscapes and people. See the project at http://mediastorm.com/publication/african-air

Despre George Steinmetz

Fotograful american George Steinmetz, născut în Beverly Hills în 1957, a absolvit Universitatea Standford în 1979, fiind licenţiat în geofizică. Este autorul a trei cărţi: African AirEmpty Quarter şi Desert Air.

Colaborator National Geographic şi GEO Magazine, fotografiile sale au fost publicate de-a lungul timpului şi în Smithsonian şi The New Yorker.

A câştigat numeroase premii internaţionale pentru fotografie, inclusiv două premii întâi la World Press Photo, categoria Ştiinţă şi Tehnologie, dar şi la concursurile Pictures of the Year International, Overseas Press Club şi Alfred Eisenstadt Awards oferite de Life Magazine.