Skip to content

15 resurse gratuite pentru blogging

blogging

Blogul este, fara indoiala, cel mai bun motor de promovare pentru un fotograf. Desi retelele sociale au rolul lor in promovare, ele folosesc mai mult pentru a atrage atentia, pe cand website-ul de portofoliu si un blog updatat in mod regulat sunt cele care aduc efectiv clienti si colaborari fotografilor.

Circuitul ideal ar fi atragerea de vizitatori de pe social media catre blogul personal si lista personala de email-uri, apoi transformarea vizitatorilor in clienti. Intrucat retelele sociale sunt din ce in ce mai aglomerate, iar algoritmii dupa care functioneaza din ce in ce mai bine pusi la punct, foarte rar se intampla sa primiti clienti direct de pe platformele de social media, fara un buget serios de promovare.

Blogurile insa au avantajul de a atrage vizitatori si in mod organic, fara a plati neaparat pentru publicitate. In plus, pe site-ul personal, fotografii au o libertate mult mai mare de organizare si modificare a continutului, si isi pot forma propriile reguli de postare.

Un blog de calitate, updatat regulat, poate contribui decisiv la pozitionarea in rezultatele motoarelor de cautare, principalul furnizor de clienti pentru fotografi.

blogging

Iata 15 resurse utile si gratuite pentru blogging:

Platforme de blogging:

Teme WordPress:

Email marketing:

Imagini gratuite:

Grafice:

Logo/watermark design:

Galerii foto pentru WordPress:

Astea fiind zise, tot ce va mai ramane de facut este sa gasiti subiecte. Lucru mai greu decat pare, insa pentru cat mai multe sanse de succes si o relevanta cat mai buna in motoarele de cautare, incercati sa scrieti cat mai mult despre activitatea pe care va specializati. Blogging placut!

Leave a Reply

Your email address will not be published.