Skip to content

Cele mai bune plugin-uri WordPress pentru foto

plugin wordpress pentru foto

Tot mai mulți fotografi aleg să-și expună imaginile pe site-urile sau blogurile proprii, așa că am pornit în căutarea celui mai bun plugin wordpress pentru foto. Însă fiecare fotograf având așteptări diferite, viziune proprie, design diferit al site-ului, am ajuns la concluzia că cel mai bun plugin nu există. Există în schimb o multitudine de plugin-uri pentru foto, gratuite sau pe bani, dintre care am selectat preferatele noastre:

1. Social Gallery

De departe preferatul nostru, Social Gallery Photo Plugin e plugin-ul perfect pentru fotografii ce doresc să devină populari în social media.

Marele său avantaj e că, având Social Gallery activat, fotografiile sunt afișate exact cum le afișează în prezent și Facebook, având integrate și butoanele de share către Facebook sau alte rețele (Google Plus, Twitter, Pinterest, Linkedin, Tumblr, Stumble Upon). Astfel, vizitatorii vor fi deja familiarizaţi cu modul de afişare al imaginilor, vor putea comenta folosind profilul personal de Facebook şi vor putea distribui mai departe linkul către imagine pe reţelele sociale importante (pot fi selectate reţelele care apar în fereastră).

Are mod full-screen, se poate integra un cod de Adsense în fereastra de vizualizare a imaginilor, și în plus creează pagini separate pentru fiecare imagine (util pentru SEO).

social gallery plugin wordpress pentru foto

Sursa screenshot: Memequotes.com

 Preț: 25 dolari, dar există și o variantă gratuită, cu mult mai puține opțiuni și avantaje, aici.

2. Royal Slider

royal slider plugin wordpress pentru foto

Royal Slider e un plugin wordpress pentru afişarea galeriilor foto şi video, având marele avantaj că este responsive (se adaptează foarte bine la vizualizarea pe dispozitive mobile: telefoane smartphone, tablete). E gândit să funcţioneze cu dispozitive touchscreen (de unde vine şi numele de Slider), însă e uşor de folosit şi pe calculatoare tradiţionale.

Preţ: 20 dolari.

3. NextGen Gallery

Unul dintre cele mai populare plugin-uri foto pentru WordPress, NextGen reprezintă o modalitate destul de simplă și eficientă pentru orice fotograf pentru afișarea imaginilor pe blogul sau site-ul personal.

plugin wordpress pentru foto

Sursa screenshot: Conceptual Photos

Este, probabil, cel mai cunoscut plugin wordpress pentru foto şi poate fi combinat cu o multitudine de alte plugin-uri.

Pot fi create galerii, slide show-uri, sau pot fi afișate imagini de sine stătătoare. Deși este gratuit, are și o serie de extensii (opțiuni suplimentare) contra cost.

4. Gallerix

gallerix plugin wordpress foto

Gallerix este un plugin pe cât de simplu, pe atât de eficient. Nu are multe opţiuni, ca celelalte plugin-uri din această listă, dar are un design elegant, practic şi intuitiv. Dacă vreţi să creaţi galerii foto rapid, simplu şi uşor de vizualizat de către vizitatori, acest plugin poate fi o soluţie excelentă.

Are integrate butoanele de distribuire pe reţele sociale, la fiecare imagine.

Preţul e 14 dolari.

5. Justified Image Grid

justified image grid plugin wordpress pentru foto

Justified Image Grid e un plugin tot mai popular în ultima vreme, care adaptează imaginile şi afişează galeriile într-o casetă de dimensiuni precise, indiferent de dimensiunile imaginilor. Practic, nu mai e nevoie să redimensionaţi imaginile dintr-o galerie la aceleaşi proporţii pentru toate, nu vă mai faceţi probleme pentru thumbnail-uri, se ocupă de asta plugin-ul Justified.

Poate fi combinat cu alte plugin-uri, chiar şi cu Social Gallery sau NextGen, descrise mai sus, pentru galerii de efect.

Preţ: 25 dolari.

Desigur, sunt multe plugin-uri pe piaţă, însă acestea cinci par cele mai simple şi mai de efect pentru utilizatorii obişnuiţi, la ora actuală. Întotdeauna, la alegerea plugin-ului pentru afişarea galeriilor foto, luaţi în considerare în primul rând uşurimea cu care se pot utiliza de către vizitatori, iar celelalte caracteristici (SEO, integrare în social media etc.) lăsaţi-le pe planul secund. Este mult mai important ca vizitatorii să poată naviga uşor şi intuitiv printre fotografii, pentru că de-aici porneşte impulsul de a distribui sau recomanda mai departe respectiva pagină.

Leave a Reply

Your email address will not be published.