Skip to content

Fotograf arestat pentru încălcarea proprietăţii

Fotograful George Steinmetz, colaborator National Geographic, despre care Pagina Foto a mai scris aici, a fost recent arestat pentru încălcarea proprietăţii private.

Steinmetz, care fotografiază foarte mult din aer zburând cu o parapantă motorizată, nu avea permisiunea de a pătrunde pe teritoriul unei ferme şi de a survola spaţiul aerian de deasupra acesteia. Fotograful şi un colaborator au pătruns cu o maşină pe terenul fermei pentru a lansa parapanta, fiind văzuţi de angajaţi care au anunţat imediat şeriful ţinutului şi, deşi maşina a fost mutată între timp în afara proprietăţii, cei doi tot au fost arestaţi, conform The Hutchinson News.

Totodată, datorită faptului că pe teren se aflau mii de vite aflate la păscut, oficiali din industrie s-au arătat îngrijoraţi că evenimentul ar putea reprezenta o potenţială problemă de siguranţă alimentară.

Steinmetz şi colaboratorul său, Wei Zhang, au fost eliberaţi în aceeaşi zi în schimbul unei cauţiuni simbolice, de 270$ de persoană, urmând să apară ulterior în faţa justiţiei, la o dată încă nestabilită.

Oficialii National Geographic au declarat că fotografii organizaţiei sunt îndrumaţi să respecte legea indiferent de subiectul la care lucrează, insă consideră că Steinmetz nu a încălcat legea în cazul de faţă şi îi vor oferi suport legal şi lui, şi colaboratorului acestuia.

George Steinmetz lucra la un reportaj în legătură cu alimentaţia pentru National Geographic, ce urmează să fie publicat la începutul lui 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published.