Skip to content

Fotografie retrasă din expoziţie

Pro Football Hall of Fame a decis să retragă, din expoziţia celor mai bune imagini din arhivă, imaginea anului 2010, realizată de fotografa Mary Schwalm de la publicaţia Eagle Tribune.

Fotografia, numită “Thrill and Agony”, câștigătoare a titlului de cea mai bună imagine a anului 2010 din NFL, îl înfățișează pe jucătorul de fotbal american Aaron Hernandez celebrând înscrierea unui touchdown în timpul unui meci.

hernandez thrill and agony

Aaron Hernandez celebrând înscrierea unui touchdown.
Foto: Mary Schwalm/The Eagle-Tribune

Imaginea a fost afișată în expoziție timp de un an după câștigarea titlului, iar ulterior a făcut parte dintr-o nouă expoziție, temporară, printre alte fotografii câștigătoare din alți ani.

Însă, Pro Football Hall of Fame a decis săptămâna trecută să retragă fotografia din expoziție, Aaron Hernandez fiind acuzat recent de crimă.

Fotografia este încă menținută ca și câștigătoarea titlului de cea mai bună fotografie a anului în  NFL (categoria Action), doar că nu va mai fi expusă în expoziția Hall of Fame, datorită numeroaselor plângeri din partea vizitatorilor, după cum au declarat organizatorii.

Măsură excesivă sau o stare de normalitate? Depinde de cultura la care ne raportăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.