Skip to content

Fotoreporter arestat pentru fotografierea Poliției

detroit free press

Mandi Wright, fotoreporter la ziarul Detroit Free Press, a fost arestată săptămâna trecută, în timp ce documenta o acţiune a Poliţiei din Detroit.

Mandi se îndrepta împreună cu un reporter al ziarului spre un alt eveniment, când a observat că are loc o acţiune a Poliţiei, moment în care s-au hotărât să oprească şi să filmeze incidentul cu telefonul. Poliţiştii, care tocmai arestau un suspect, au părut foarte deranjaţi de acest lucru şi, deşi reportera avea legitimaţia de presă la vedere şi s-a recomandat ca fiind jurnalist, au bruscat-o, i-au luat telefonul şi au arestat-o pentru amestec şi îngreunarea acţiunii.

Captura din clipul filmat de reporterita

Captura din clipul filmat de reportera Detroit Free Press

Mandi Wright povesteşte apoi cum a fost dusă la secţie şi lăsată în aceeaşi cameră cu suspectul o perioadă de timp, înainte de-a fi eliberată şi a-i fi returnat telefonul, din care lipsea însă cartela de memorie.

Clipul filmat a fost păstrat însă în memoria internă a telefonului, Mandi reuşind astfel să dovedească şi prin imagini incidentul.

Poliţia a lansat o investigaţie ulterior pentru a afla ce s-a întâmplat şi de ce a fost jurnalista obstrucţionată în timpul exercitării meseriei, întrucât şi în State (ca şi în România şi majoritatea ţărilor civilizate) este legal ca cetăţenii să filmeze poliţiştii în timpul serviciului, dacă aceştia se află în spaţiul public.

Leave a Reply

Your email address will not be published.