Skip to content

National Geographic Creative

national geographic creative

National Geographic a relansat, săptămâna trecută, propria agenţie de stock, sub numele National Geographic Creative.

Agenţia distribuie fotografii (atât Royalty Free cât şi Rights Managed) şi imagini video aparţinând National Geographic. Totodată, există şi o secţiune în care fotografii colaboratori NG pot fi angajaţi pentru diverse proiecte.

Fotografiile pot fi cumpărate la preţuri diferite, în funcţie de tipul şi dimensiunea lor astfel:

  • Royalty Free între 145 – 500$ pe imagine
  • Rights Managed în funcţie de scopul folosirii imaginii, între câteva sute şi câteva mii de dolari pe imagine

Imaginile video pot varia ca preţ în funcţie de scopul folosirii lor, începând de la sub 100 dolari pentru sectorul educaţional, şi ajungând la câteva mii de dolari pentru folosirea în scopul publicităţii.

Momentan agenţia are disponibile câteva sute de mii de fotografii (selectate din arhiva foto a revistei National Geographic), precum şi peste 100.000 imagini video.

Pentru diverse proiecte (editorial/advertising) sunt disponibili pentru angajare, în acest moment, 73 fotografi colaboratori NG, din diverse colţuri ale planetei. Niciun român nu apare în lista fotografilor disponibili la momentul lansării, însă probabil aceasta va fi actualizată pe parcurs.

Încă nu au fost date publicităţii informaţii referitoare la împărţirea câştigurilor între fotografi şi agenţie.

national geographic creative

Până acum, National Geographic vindea imagini de stock prin propriul site NationalGeographicStock.com (acum redirectat către noul site), dar şi prin distribuitori externi, cum ar fi Getty Images, Corbis sau Bridgeman.

Anul acesta, instituţia non-profit National Geographic Society sărbătoreşte 125 ani de activitate, ocazie cu care au lansat un nou blog foto pe tumblr:

national geographic found

Pentru a sărbători, a fost organizată şi o expoziţie foto la National Geographic Museum în Washington (oraşul în care NG a luat naştere).

Totodată, pe Amazon sunt disponibile albumele aniversare National Geographic 125 ani:

                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published.