Skip to content

Reuters renunţă la fotografii de sport în America

fotografia profesionistă la pământ

National Press Photographers Association din USA tocmai a anunţat că Reuters va renunţa la colaborarea cu fotografii independenţi de sport din America de Nord.

Thomson Reuters a semnat recent o înţelegere cu USA Today Sports Images, în urma căreia agenţia de presă va folosi imaginile de sport furnizate de USA Today pentru a acoperi evenimentele sportive din America de Nord, printre care: National Football League (NFL), Major League Baseball (MLB), National Hockey League (NHL), National Basketball Association (NBA), precum şi unele activităţi sportive ale colegiilor americane.

usa today

Teoretic, fotografii de sport care lucrau cu Reuters pentru aceste evenimente vor fi îndrumaţi spre alte evenimente, de ştiri generaliste. Practic, deja sunt destui fotografi care acoperă şi aceste ştiri, şi rămâne de văzut câţi dintre ei vor mai continua colaborarea cu agenţia de presă după această schimbare majoră.

Încă nu se ştie exact câţi fotografi vor fi afectaţi de această schimbare, însă NPPA estimează că e vorba de 30-50 fotografi independenţi. Reuters a motivat măsura ca fiind o simplă decizie de business, ce va intra în vigoare începând cu data de 15 septembrie 2013.

În contextul în care, un mare ziar din State (Chicago Sun-Times) a concediat recent tot departamentul foto, şi această schimbare a agenţiei Reuters are şanse să rămână un reper important în istoria transformării fotografiei ca şi profesie.

foto main

Leave a Reply

Your email address will not be published.